Това каза Никола Минчев, ПП в предаването Срещу нас няма реални

...
Това каза Никола Минчев, ПП в предаването Срещу нас няма реални
Коментари Харесай

Никола Минчев: Превръщаме се в проблем с безконтролната корупция пред лицето на НАТО и ЕС

Това сподели Никола Минчев, Политическа партия в предаването

 

Срещу нас няма действителни доказателва за корупционни схеми, има единствено обвинявания. Не можем да не обърнем внимание обаче на обръщането на ГЕРБ по отношение на правосъдната промяна.

 

Това съществено оповестяване на ГЕРБ, че са бранители на съдебата промяна е блестящо схващане, че това нямаше по какъв начин да не се случи и ще имаме механизъм за разследвание на основния прокурор.

От една страна тези маневри имат за цел да основат една друга визия в гласоподавателите на ГЕРБ и да им придадът един по-добър евроатлантически образ в лицето на нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, само че те няма по какъв начин да се объркат, не са толкоз късопаметни.

 

Това, че в България има проблем с корупцията го виждаме от доста години, мониторинговия отчет на Европейски Съюз, третия лист Магнитски, само че обществото го вижда най-осезамено, защото до момента съществени крачки в битката с корупцията не са предприемани.

 

Това, че се постанова някой извън да ни показва проблемите с корупцията не е добър сигнал. Ние се трансформираме в проблем с безконторолната корупция пред лицето на НАТО и Европейски Съюз, в чиято основа стои върховенството на закона.

 

Относно обръщението на Иван Гешев, първото което ми пристигна на акъла, когато го видях, той президент ли е или магистрат, тъй като в тази си роля не би трябвало да дава сходни изказвания. В него той се базира на разделянето на валстите.

Всички си спомняме, че когато течеше процеса за избор на основен прокурор, той сподели, че не е обожател на разделяне на управляващите. И това изявление по-скоро може да го отдадем на демоагогия, в сравнение с вярно схващане за правораздаване.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР